drukknop-vragen

  1. Ik heb interesse om misschien te komen wonen. Wat moet ik doen?

  Allereerst: gaaf dat je interesse hebt. Je kunt dat melden via de contactoptie. Wij willen je graag leren kennen!
  Voor iedere kandidaat hebben we een route naar lidmaatschap. Belangrijke onderdelen zijn: maak ons eens mee tijdens een Meet & Greet op de laatste zaterdag van de maand, in het Kernhuis te Ede Veldhuizen. Ook zullen twee leden van de community een kennismakingsgesprek met je voeren, waarbij zij concreet uitleggen wat je kunt verwachten. Vervolgens is er een intakegesprek waarbij wij je vragen onze visie te ondertekenen en vanaf dat moment mee te betalen (€ 10 per maand en € 250 inleggeld)

  2. Is het echt voor iedereen?

  Absoluut. Ieder, die onze visie deelt, is van harte welkom. Dit betekent niet dat er voor iedereen vanaf de start een huis beschikbaar is. Er is namelijk veel belangstelling, zeker voor de ‘sociale huurwoningen’. Het kan dus betekenen dat je op een wachtlijst komt. In dat geval kun je wel gewoon lid worden en meedoen met activiteiten.

  3. Waarom kiezen jullie voor dat deel van Ede?

  Wij kiezen voor het oude terrein van de Lindenhorst omdat het merendeel van ons al in de buurt woonde; omdat we het een mooie plek vinden en omdat het een uitdaging is om op die grote lap grond iets unieks te realiseren.

  4. Hoe zeker is het dat het echt gaat gebeuren?

  Beloftes kunnen we niet afgeven, maar wij denken echt dat het gaat lukken. Tot nu toe heeft vrijwel iedereen eerst verbaasd en terughoudend gereageerd op onze plannen, maar inmiddels is er een kring van enthousiaste professionals om ons heen, die zien dat we vasthoudend en goed bezig zijn. Er wordt hard gewerkt aan een plan om het project gefinancierd te krijgen en ook de bestemmingsplanprocedure is gestart.

  5. Weten jullie al welke woningen er precies komen? 

  Dit is voor ons de moeilijkste vraag. Eigenlijk hadden wij graag in januari 2017 jou al een duidelijk en concreet antwoord willen geven. Wij verwachten eind oktober 2017 gedetailleerde plannen te kunnen tonen. Wij kunnen wel een paar punten met zekerheid zeggen:
  –   Er komt een verscheidenheid aan woningtypen
  (appartementen, eengezinshuizen, studio’s,, etc.)
  –   Je vindt er sociale huur-, vrije sector huur-, als koopwoningen

  6. Wat zijn de prijzen van de huizen?

  Ook hiervan geldt: eind oktober 2017 kunnen we hopelijk gedetailleerde informatie geven. Nu melden we slechts dat we uiteraard proberen de huizen goedkoop te houden. Tegelijk willen we samen ook twee ontmoetingsruimten financieren en investeren we in duurzaamheid. Het is de bedoeling dat we geen energiekosten hebben. Het  zal mogelijk wel  ongeveer acht jaar voordat we de investeringen terugverdiend hebben.

  7. Hoe zit dat met privacy?

  Nou, iedereen heeft gewoon zijn eigen huis. Dat is je eigen domein. Ook buiten hebben de meeste huizen een eigen terras. Er zal alleen geen schutting bij te vinden te zijn. We maken iedere bewoner duidelijk dat we op een of andere manier samen willen leven. Delen en openheid zijn belangrijke woorden en waarden. Maar, uiteraard bepaal je zelf wat en met wie je wilt delen.

  Terug